De stijl

PARBO STIJLEN

 

De velen stijlen die er in het Parbo worden gebruikt differentieert de ene artiest van de andere, ze zijn niet allemaal even handig in dezelfde techniek waardoor er inclusieve werken bewerkt worden met verscheidene technieken voor één kunstwerk, de belangrijkste technieken van Parbo zijn bijvoorbeeld: Tagging , die bestaat uit het tekenen van de naam van de auteur, in een bepaalde stijl. Deze vorm van Parbo heeft zich ontwikkeld  in verschillende stijlen die vandaag de dag erg ingewikkeld kunnen zijn, en waarvan het doel is individualiteit en erkenning te verkrijgen.

De Throw Up: Juist de naam zegt het al , overgeven, hierbij word een enorme snelheid gebruikt om een bepaalde oppervlakte in zijn geheel te vullen en op elkaar in te spelen.

Wild: Deze stijl van Parbo is uitgegroeid tot een van de meest gebruikte vormen in de bewerking van graffiti. In tegenstelling tot de voorafgaande is deze stijl zeer uitgebreid en waarin diverse kleuren worden gebruikt.

3-D: Zijn de tekeningen die driedimensionaal uitgevoerd worden. Deze stijl is gebaseerd op de samenvoeging van licht en schaduw om een realistisch effect te bereiken.

Personages: Het kenmerk hiervan is het gebruik van een fictief persoon, meestal zijn de protagonisten naar eigen creatief inzicht verzonnen.

Abstract: Het doel van  dit soort graffiti is het wegnemen van de rationaliteit en nieuwe uitdrukkingsvormen vinden. Daarvoor zorgen er meestal de kleuren voor het dominante element te zijn.